Site Overlay

Aliens slot

Nyt on todellakin tarjolla actionia ja selkäpiitä hykerryttävää kauhua NetEntin mahtavan Aliens -kolikkopelin parissa. Peli perustuu luonnollisestikin Aliens -elokuvasarjaan ja jos olet näistä leffoista pitänyt, tulet todellakin rakastumaan myös tähän slottiin. Sen verran hienosti se on onnistunut elokuvien tunnelman tavoittamaan. Slotti on ehdotonta testattavaa kauhu- ja scifigenren faneille, mutta myös kaikille niille, jotka haluavat jotain uutta ja omaperäistä. Sitä tuovat nimittäin erityisesti Aliensin bonustoiminnot, jotka ovat jakautuneet kolmeen eri tasoon: etsintään, kohtaamiseen ja pesään. Tavoitteenasi on saada lopulta tuhottua alienien loistartuntojen lähde eli kuningattaren pesä. Jos tässä tavoitteessa onnistut, palkinnot ovat taatusti sen arvoiset. Aliens on kaiken kaikkiaan ihastuttavan omaperäinen peli.

Pelatessasi voit tuntea olevasi kuin keskellä elokuvaa. Kokemuksen viimeistelee hieno äänimaailma. Aliens -slotti ei edellytä itse elokuvien tuntemusta, mutta kerrottakoon tässä vielä lyhyesti, mistä on kyse, jotta pelin taustatarina tulee kaikille tutuksi. Ensimmäinen Alien -elokuva, Alien: kahdeksas matkustaja, julkaistiin vuonna 1979 ja sen ohjasi Ridley Scott. Se uudisti koko genreä yhdistämällä scifiin psykologisen trillerin aineksia. Elokuva sijoittuu vuoteen 2122, tähtienväliselle alukselle, joka laskeutuu LV-426 -planeetalle. Vieras elämänmuoto, alien, kiinnittyy yhteen ryhmän jäsenistä ja tulee alukseen mukaan. Siellä se purskahtaa ryhmän jäsenestä ulos ja piiloutuu aluksen sokkeloihin. Hirviön kasvaessa täyteen mittaansa on koko miehistön henki vaarassa. Aliens -slotissa pääset kohtaamaan näitä alieneita ja taistelemaan niitä vastaan.

Panokset ja voittolinjat

Ennen kuin lähdet eeppiseen taisteluun alieneita vastaan, sinun tulee asettaa panostaso haluamaksesi. Kokonaispanos koostuu kolikoiden määrästä per aktiivinen voittolinja ja kolikon arvosta. Jälkimmäistä pääset säätämään Coin Value -painikkeesta, kolikoiden määrää Levels-painikkeesta. Jos haluat maksimipanoksen suoraan käyttöösi, se onnistuu klikkaamalla Max Bet. Aliensissa on viisi kelaa kolmessa rivissä ja voittolinjojen määrä on 15. Tarkoituksena on saada mahdollisimman monta samaa symbolia aktiiviselle voittolinjalle.

Aina voittaessasi myös kiekkojen yläpuolella sijaitseva mittari täyttyy ja kun se on täynnä, etenet taistelusi seuraavaan vaiheeseen. Tästä kerrotaan tarkemmin bonustoimintojen yhteydessä. Perussymbolien lisäksi mukana on myös wildeja, jotka voivat edustaa mitä tahansa symbolia. Ne auttavat näin voittoyhdistelmien muodostamisessa.

Ulkoasu ja teema

NetEnt on tunnettu visuaalisesti hienoista sloteistaan, eikä se tuota pettymystä pelaajille tälläkään kertaa. Aliens -slotti näyttää aivan upealta ja erityisesti bonustoimintojen aikana pääsee nauttimaan sen hienoista animaatioista. Runsaasti actionia on luvassa. Ensimmäisten elokuvien synkkä – ehkä jopa hieman ahdistava – tunnelma on onnistuttu tavoittamaan hienosti. Tunnelman viimeistelee intensiivinen ja rauhallinen musiikki. Symbolit ovat hyvin kauhuteemaan sopivia ja elokuvista tuttuja, pääosassa luonnollisestikin itse alien-hirviö. Matala-arvoisin symboli on vielä kuoriutumaton muna ja korkeimmat voitot tuo täyteen mittaansa kasvanut hirviö, joka tuijottaa pahaenteisesti suoraan pelaajaa. Peli on todellakin herkkua sekä kaikille Aliens -elokuvien faneille että aivan jokaiselle kauhugenren ystävälle. Näihin pelottaviin tunnelmiin kannattaa todellakin uppoutua, jos hermot vain kestävät.

Bonustoiminnot: kolmivaiheinen bonuspeli

Aliens -slotin kolmivaiheisten bonusten ensimmäinen vaihe on The Search, eli etsintä. Pelaajan pitää täyttää peruspelin aikana kiekkojen yllä sijaitsevaa mittaria – ja kerätä samalla kohoavaa voittokerrointa itselleen. Mittari täyttyy aina voittojen myötä ja kun se on täynnä, pelaaja pääsee kakkosvaiheeseen, The Encounteriin, eli kohtaamiseen. Pimeissä käytävissä tehtävänäsi on tappaa alien -hirviöitä ja samalla kohottaa kerrointa omille voitoille.

Pidä kuitenkin silmällä ammusten määrää, sillä jos ne loppuvat, myös bonuspeli päättyy. Jos onnistut tehtävässäsi, pääset etenemään bonuksen kolmanteen vaiheeseen, The Hiveen, eli pesään. Tavoitteenasi on tuhota pesä kranaateilla ja jos onnistut, sinut palkitaan ruhtinaallisilla voitoilla. Bonuksista saa lisätietoa pelin ohjeista ja ne tulevat tutuksi pelatessakin.

Aliensin hyvät puolet

Aliens on todella hienosti toteutettu kolikkopeli, joka onnistuu luomaan upealla visuaalisella ilmeellään ja vaikuttavalla äänimaailmallaan aivan omanlaisensa elämyksen. Aliens -elokuvien fanien iloksi se tavoittaa myös leffojen tunnelman varsin autenttisesti. Peli ihastuttaa myös omaperäisyydellään. Erityisesti bonusten kolmivaiheisuus, tarinallisuus ja yhteen kietoutuminen tuo mahtavan lisäsävyn peliin ja lisää sen koukuttavuutta. Jos alienien tuhoamiseen ei muuten riittäisikään motivaatiota, sitä tuo ainakin mahdollisuus voittaa jopa 570 000 kolikon voittopotti. Tätä voi pitää todella hyvänä voittona moniin muihin kolikkopeleihin verrattuna. Aliens -pelistä pääsee nauttimaan myös mobiililaitteilla, joten pelaaminen ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Halutessaan sitä pääsee pelaamaan myös leikkirahalla, jos haluaa vain kokea pelielämyksiä eikä oikealla rahalla pelaaminen kiinnosta.

Aliensin heikkoudet

Omaperäinen ja innovatiivinen Aliens edustaa todellakin kolikkopelien kirkkainta kärkeä. Oikeastaan ainoana ongelmakohdaksi sille voi tulla se, mikä koskee muitakin teemapelejä. Jos kokee teeman vieraaksi, peli tulee helposti ohitettua. Tässä tapauksessa niin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä Aliensin pelilliset toiminnot ovat niin ensiluokkaiset. Tappaminen ei tietenkään miellytä ajatuksena kaikkia, vaikka kyseessä ovatkin aivan virtuaaliset, vieraan planeetan eliöt, jotka sijaitsevat lisäksi vielä kaukaisessa tulevaisuudessa. Peli sisältää myös verisiä kohtauksia bonustasoilla edettäessä. Pelikokemus on lisäksi niin intensiivinen, että herkkähermoisimmilla on vaarana nähdä painajaisunia kohtalokkaista kohtaamisista alienien kanssa. Jos kanttisi kuitenkin kestää, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä peliä, sillä palkinnot voivat todellakin olla tavoittelemisen arvoisia.

Yhteenveto

Ensimmäinen, vuonna 1979 julkaistu Aliens -elokuva oli saman tien hitti ja leffa on saanut useammankin jatko-osan. NetEnt tarjoaa upeassa Aliens -slotissaan kaikille elokuvien faneille upean mahdollisuuden päästä taistelemaan itse alieneita vastaan. Visuaalisessa ilmeessä ei ole tingitty pätkääkään ja peli tarjoaa huikean, elokuvamaisen seikkailun. Aliensia voi suositella kaikille toiminnan, kauhun ja scifin ystäville: todella päätä huimaavaa menoa on tarjolla.

Slotti ihastuttaa myös omaperäisillä pelillisillä ominaisuuksillaan. Bonukset rakentuvat kolmelle eri tasolle, joilla loppuun asti edenneillä on mahdollisuus paitsi tuhota alienit lopullisesti, kerätä myös huikea voittopotti itselle. Palkinnot paranevat askel askeleelta, joten Aliens voi olla onnekkaimmille todella voittoisa. Tässä on taistelu, johon sinunkin kannattaa ottaa osaa!