Site Overlay

Boom Brothers slot

On melko varmaa, ettei louhinta ole ollut oikein missään vaiheessa kolikkopelien eturintamalla, mutta siihen voi tulla nyt muutos. Nimittäin NetEntin Boom Brothers tarjoaa pelaajille juuri sitä. Boom Brothers vie pelaajat syvälle maan uumeniin näyttäen samalla laajan varustuksen hammasrattaita ja louhintatyökaluja, kun taustalla kuuluu maanalaisten virtojen äänet. Itse asiassa koko peli on tehty siihen malliin, että louhinta voisi ottaa jälleen tuulta alleen. Ehkei rehellisesti kuitenkaan, mutta kokonaisuudessaan Boom Brothers on erittäin viihdyttävä peli täynnä kaikenlaisia hauskoja ja kiinnostavia symboleita, sekä loistavia erikoisominaisuuksia. Mukana on myös viihdyttävää musiikkia. Tai ei varsinaista musiikkia, mutta sellon sointuja sekä pisaroiden putoamisen ääniä yhdistettynä.

Parasta Boom Brothersissa on se, miten erilainen se on muihin kolikkopeleihin nähden. Tämän väitteen saattaa kuulla arvosteluissa useinkin, mutta tällä kertaa se on entistä perustellumpaa. Aihe on uniikki verrattuna moniin suosittuihin aiheisiin, kuten mytologioiden jumaliin tai mystiikkaan liittyviin aiheisiin. Kyseessä on kovaa työtä rikkauksien eteen tekevät kääpiöt syvällä maan alla kaivamassa rikkauksia. Siinä on omalla tavallaan jotain todella tuoretta ja ehkä samaistuttavaakin. Eihän se eroa ihmisten normaalista työskentelystä rahan eteen. Isommat potit taas voivat olla esimerkiksi Boom Brothersin pelaamisen myötä tulevia mukavia yllätyksiä. Myös monet ominaisuudet hoidetaan eri tavalla kuin peleissä yleensä. Ehkä sekin liittyy jotenkin kääpiöiden itsepäisyyteen.

Panokset ja voittolinjat

Boom Brothers on viiden rullan ja kolmen vaakarivin peli, jossa on 20 erilaista voittolinjaa. Pelaaja pääsee vapaasti valitsemaan käytössä olevien voittolinjojen määrän. Yleisesti ottaen on kuitenkin suositeltavaa pelata aina kaikilla linjoilla ja pudottaa mieluummin panosta muutoin, mikäli budjetti on tiukka. Tällä tavoin voittoja ei mene ohi. Pelaaja saa säädettyä panostaan myös kahdella muulla tapaa. Ensimmäisenä näistä on kolikon arvon säätäminen, minkä pelaaja saa asetettua 1 sentin ja 1 euron välille. Toisena on panostustaso, jonka saa määritettyä yhden ja viiden väliltä. Kolikkoja menee siis aina vähintään yksi per käytössä oleva voittolinja, mutta panostustasoa nostamalla voi niitä mennä viisi per voittolinja.

Ulkoasu ja teema

Kyseessä ei olisi NetEntin peli, jos siinä ei olisi tarkkaan harkittua sommittelua, eikä Boom Brothers petä odotuksia tällä saralla. Kaikki symbolit jokaisessa rullassa ovat kiinni toisissaan metalliketjulla ja aina rullia pyörittäessä pelaaja kuulee louhintavaunun menevän yhä syvemmälle maan uumeniin. Symboleista puhuttaessa voi ilolla sanoa, että kaikki niistä liittyvät vahvasti teemaan ja pelikorttisymboleita ei onneksi ole.

Symboleina ovat metallinen lamppukypärä, haljennut vanha ja likainen sanko, muutama hakku, kerosiinilamppu ja muutama metallista hahmoa muistuttava symboli. Hahmosymboleita on yksi valkoinen, yksi vihreä ja yksi ruosteisen oranssi. Voiton tullessa metallisilla hahmoilla tulee hahmo ulos tervehtimään pelaajaa. Kaikki symbolit sopivat erittäin hyvin teemaan.

Bonustoiminnot

Boom Brothers -kolikkopelin wild-symboli on kuvattu pyöreällä mustalla pommilla, jonka etualalla lukee teksti ”wild”. Symboli korvaa kaikki muut symbolit, paitsi bonus- ja free spins -symbolit. Viidellä wild-symbolilla saa yhdellä voittolinjalla 7500 kolikon voiton. Free spins -symboli on kuvattu tekstillä, jossa lukee ”free spins”. Pelaajan saadessa kolme tai useampia free spinsejä mihin tahansa rullista, alkaa ilmaispyöräytykset. Pyöräytysten lukumäärä määräytyy siten, että free spins -symbolit pyörivät ja kaikkiin tulee jokin luku. Nämä luvut lasketaan yhteen ja tulos on ilmaiskierrosten määrä, joka voi olla kahdeksan ja 50:en väliltä. Bonuspeli alkaa kolmesta raidesymbolista rullilla yksi, kaksi ja kolme, mutta niiden pitää olla aktiivisella voittolinjalla.

Hyvät puolet

Boom Brothersin bonuspeli on yksinkertainen, mutta se tuo silti mukavaa vaihtelua peruspeliin. Itse asiassa bonuspeli on vieläpä kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa kolmesta raiteesta syntyy pidempi raide, jota pitkin yksi hahmo ajaa. Kolmannelle rullalle päästessään pelaaja saa pyöräyttää uudestaan ja tuolloin neljännellä rullalla pyörii vain radan pala. Palan jäädessä näkyviin siirtyy se radan jatkoksi ja sama toistuu. Itse bonuspeli on hauska ja siinä pelaaja pääsee valitsemaan louhintakärryistä haluamiaan ja paljastamaan rahaa tai kertoimia. Myös ilmaispyöräytykset ovat siitä hyviä, että niitä voi saada jopa 50 kappaletta, mikä on harvinaisen korkea määrä. Yleensä kierroksia on maksimissaan vain 25. Myös wild-symbolit ovat aina tervetulleita.

Huonot puolet

Bonuspelin ollessa hauska ja mielenkiintoinen, on sen heikkous, että toiseen osaan ei välttämättä pääse joka kerta. Voi siis olla turhauttavaa päästä bonuspelin ensimmäiseen osioon, mutta toinen jää kokematta. Pääsy myös vaatii aktiivista voittolinjaa, mikä käytännössä pakottaa pelaajan pelaamaan aina kaikilla linjoilla. Kaikilla linjoilla pelaaminen on toki suositeltavaa, mutta tuntuu typerältä pelaajaa kohtaan laittaa yksi pelin parhaista osuuksista niin sanotusti vaatimuksen täyttämisen taakse. Pelin musiikkiraita käy kyllästyttämään erittäin nopeasti ehkä jo siitäkin syystä, että se toistaa itseään erittäin nopealla syklillä. Pelaaja saattaa siis löytää itsensä laittamasta pelin äänettömälle. Wild-symbolien määrä tuntuu vähäiseltä. Monien erikoisvoittojen riippuessa panoksen suuruudesta, voi 100 euroa olla liian vähän kovimmille pelaajille.

Yhteenveto

Boom Brothers on hyvin erilainen peli. Se tekee monta asiaa totutusta poikkeavalla tavalla. Ensinnäkin se pysyy paljon keskitasoa uskollisempana teemalleen, koska sekaan ei ole upotettu lähes kaikissa peleissä olevia pelikorttisymboleita. Puhumattakaan siitä, että teema on hyvä ja itsessään myös tavanomaisista Egyptin jumala tai vastaavista teemoista poikkeava. Lisäksi ilmaispyöräytykset on hoidettu omalla tapaa, kun määrä ei ole koskaan etukäteen määritetty ja maksimissaan se ylittää keskitason puolella. Myös bonuspeli on hauska ja mielenkiintoinen. Ainakin silloin, kun siihen sattuu pääsemään. Osa pelaajista saattaakin vieroksua sen kaksiosaisuutta. Kaiken kaikkiaan kyseessä on erittäin mukava peli, jota voi suositella oikeastaan kenelle tahansa. Kokeile siis sinäkin Boom Brothersia lempikasinollasi.